Auto delen met Wheels4all

 

De eerste wheels4all in stadsdeel Zuid

Sinds vandaag is ook Wheels4all actief in stadsdeel Amsterdam Zuid. Wheels4all is een organisatie voor gedeeld autogebruik en wel zo bijzonder, omdat het een organisatie is zonder winstoogmerk en gebruikers van de deelauto zelf het beheer in de hand nemen. Een auto van Wheels4all is dus een echte ‘buurtauto’ – een auto van de buurt.

 

Dankzij GroenLinks is er de afgelopen jaren veel gedaan aan het stimuleren van gedeeld autogebruik. Het aantal deelauto’s in het voormalige stadsdeel Oud-Zuid verdrievoudigde en er zijn meer verschillende aanbieders bij gekomen waardoor de bewuste autogebruiker meer keus heeft. Met Wheels4all is die keuze nog verder uitgebreid.

De voordelen van gedeeld autogebruik zijn duidelijk: er hoeven minder auto’s op straat te staan niet iedereen zijn eigen auto hoeft te hebben, daardoor is er meer ruimte voor groen, voetgangers en spelen op straat. De deelauto wordt ook veel bewuster gebruikt, meer als het echt nodig is. Daardoor neemt de uitstoot van CO2 en vieze lucht af.  Bovendien is een deelauto voor veel mensen goed voor de portemonnee: uit onderzoek blijkt dat veel auto’s (soms meer dan 30% van de auto’s met parkeervergunning) maar één keer per week worden gebruikt. Voor die mensen zijn de maandelijkse lasten van het eigen autobezit een stuk hoger dan de kosten van enkele ritjes per maand met de deelauto. En misschien wel het allerfijnste: bij thuiskomst hoef je niet langer eindeloos rondjes rijden op zoek naar een parkeerplek: de deelauto heeft zijn eigen exclusieve plek.

Zolang er nog vele auto’s overdag staan niets te doen, moet er vaart worden gezet achter gedeeld autogebruik. De gebruikers van deze eerste Wheels4all auto in stadsdeel Zuid hebben daaraan hun bijdrage gedaan. Veel dank daarvoor!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Pijp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *