Nieuwe bank voor het Vondelpark

Nieuwe bank voor het Vondelpark

De eerste gerealiseerde bank uit het ontwerp 'Vondelverzen'

Het staat er! Het eerste meubel uit de lijn ‘Vondelverzen’ – een bank – is geplaatst in het Vondelpark. Donderdag 20 januari was het moment waarnaar lang is uitgekeken. Wekte de tekeningen van het ontwerp van Anouk Vogel al alom enthousiasme, spannend blijft het tot het nieuwe ontwerp fysiek tastbaar is. En dat is het nu!

‘Vondelverzen’ past bij de romantiek van het Vondelpark, maar is tegelijkertijd frivool, passend bij de moderne ‘vrijheid-blijheid’ identiteit van het Vondelpark. De sterke beleving die het ontwerp uitstraalt, zal op foto’s van vele toeristen de heerlijke herinnering aan Amsterdam levend houden. Ik ben er daarmee van overtuigd dat een complete, samenhangende realisatie van het ontwerp in het Vondelpark Amsterdam goed zal doen. Wie oog heeft voor citymarketing, investeert hierin.

In mijn rol als nieuwe voorzitter van de stichting Hart voor het Vondelpark, had ik de eer het eerste meubel samen met zijn donateur te onthullen. De Stichting Hart voor het Vondelpark wil dat het Vondelpark in alle opzichten in zijn monumentale uitstraling behoudt en daarin verder wordt verbeterd. De vervanging van het huidige onsamenhangende meubilair door het ontwerp van Anouk Vogel is daarin een belangrijke opgave. Maar ook groeiplaatsverbetering van bomen en bijvoorbeeld bijzondere rozen in het rosarium zijn bepalend voor de beleving van het Vondelpark als groen monument. Om bij te dragen aan de ze opgave, richt de Stichting zich op de historische betrokkenheid van particulieren bij dit openbare park.

De eerste bank is financieel mogelijk gemaakt door Duncan Stutterheim die het bankje als verjaardagscadeau aan zijn vrouw Lisca schonk. Goed voorbeeld doet volgen. Toch?

Onthulling eerste bank "Vondelverzen'

Onthulling met Duncan Stutterheim en zijn dochter (links)

Detail bank 'Vondelverzen'

Een detail van de bank

1 reactie

Opgeslagen onder Vondelpark

Één reactie op Nieuwe bank voor het Vondelpark

  1. De vervanging van het huidige onsamenhangende meubilair door het ontwerp van Anouk Vogel is daarin een belangrijke opgave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *